ο κόσμος όλος, ένα πρόγραμμα

Posted by Ελένη Γεωργίου Sat, 10 May 2008 15:53:42 EEST

εν ιδιαίτερα δύσκολο για ένα προγραμματιστή να μην υποθέτει συμπεριφορές. Επειδή η δουλειά πολλές φορές ξεχειλίζει στη πραγματικότητα, με συλλαμβάνω να ζω καταστάσεις της πραγματικότητας σα ‘user scenarios’, όπου έχουμε αναμενόμενες συμπεριφορές και αποτελέσματα. Όταν κυλήσεις σε αυτό το πράγμα, τελικά δε τη γλυτώνεις την απογοήτευση και βλέπεις bugs παντού. Προσπαθώ πάρα πολλά να μην υποθέτω πράγματα, αλλά με παρασέρνει πάντα το ρομαντικό alter ego μου, που πιστεύει ότι είμαστε όλοι συνδεδεμένοι μεταξύ μας και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο. Φυσικά κάποιοι δε χρειάζονται κανένα και άλλοι απλά δε χρειάζονται εμένα. Και για να τα διαχειριστώ όλα αυτά, αποφασίζω ότι χρειάζομαι μια λίστα με στόχους. Μια τεράστια λίστα με επιτεύξιμους στόχους που θα εξαρτώνται μόνο από εμένα.

[..] Να πηγαίνω θάλασσα κάθε μέρα. Να περπατώ στη παραλία με τη μουσική μου πιο συχνά. Να μεγαλώσω τα νύχια μου. Να καθαρίσω τη ντουλάπα μου. Να δωρίσω τα ρούχα που δε χρησιμοποιώ πλέον. Να πηγαίνω στου ξάδελφου μου πιο συχνά, πεθυμώ τον. Να φτάνω στη δουλειά στην ώρα μου κάθε μέρα. Να καθαρίσω το αυτοκίνητο μου. Να του βάζω λάδι και να μη μένω από βενζίνη. Να τηρώ τα deadlines και να πάψω να τα φοβάμαι [..]

Ποιος είπε ότι η ζωή χρειάζεται σοβαρό σχέδιο; Ξέρεις, νομίζω ότι όλα έρχονται από μέσα μας. Αυτό είναι καλό, σημαίνει ότι ο ενθουσιασμός δε φεύγει με τη κατάσταση που τελειώνει. Εν σημαντικό να διατηρούμε τον ενθουσιασμό μας για τη ζωή. Επιπλοκές, μαθήματα, απογοητεύσεις, ενθουσιασμοί, είναι όλα μέσα στο μεγάλο σχέδιο.

Αυτή η υπέροχη μουσική είναι για εσένα άγνωστη/ε που με καταλαβαίνεις αυτή τη στιγμή : The Polyphonic Spree - Light and Day

Posted in θετικές σκέψεις | 3 comments

    Reader's Comments

  1. Ελένη μου, έτσι για να μήν θεωρληθώ λιγο περίεργος (όχι curious, strange), όταν διαβάζω ή ακούω κάτι, το μυαλό μου πάντα τρέχει στήν άπειρη αναδρομή ("infinite regress") του pop culture (google that shit, it exists)… σχετικό λοιπόν, αυτός που σίγουρα σε καταλαβαίνει είναι ο φίλος μας ο JD. Ίσως απο τα καλύτερα του Scrubs.

    http://www.youtube.com/watch?v=mUHgKBw994A

    -- Κυριάκος Κάρενος ~kksocal, May 12, 2008

  2. Κυριάκο μου, καθόλου περίεργος κ όπως συνήθως καλά συντονισμένος :) Έβλεπα αυτό το επεισόδιο προχθές, όπου και άκουσα το τραγούδι για πρώτη φορά!! Αμέσως σκέφτηκα 'θέλω τζαι εγώ να μπω σε τούτο το συγκρότημα ή τουλάχιστον, να βρω το τραγούδι κ να το κατεβάσω'.

    Που σε πετυχαίνουμε αυτό το καιρό; Νέα Υόρκη ή κάπου αλλού; Όπου κ να είσαι, να περνάς φανταστικά!

    -- Ελένη Γεωργίου ~geleni, May 12, 2008

  3. Περνάω τους τελευταίους μου 2 μήνες στη Νότια Καλιφόρνια…Που τώρα πια την θεωρώ και ψευδο-πατρίδα… σχεδόν 20% της ζωής μου το πέρασα εδώ πέρα. Θα ακούς (διαβάζεις) απο μένα εν καιρώ. Ελπίζω.

    -- Κυριάκος Κάρενος ~kksocal, May 14, 2008