Περί γάμου . . .

Posted by Χάρης Μιλητός Mon, 17 Oct 2005 22:04:10 EEST

Ο εργένης ζει σαν άνθρωπος και πεθαίνει σαν σκύλος ενώ o παντρεμένος ζει σαν σκύλος και πεθαίνει σαν άνθρωπος.

Posted in Έξυπνες κουβέντες | 10 comments

    Reader's Comments

  1. Κάποτε ρώτησαν τον μεγάλο φιλόσοφο Σωκράτη :

    "Τί είναι καλύτερα να κάνει κάποιος, να παντρευτεί ή να μείνει ελεύθερος;"

    Απάντησε : "Ότι και να κάνει, χαμένος θα βγεί"

    -- Ανδρέας Μουστάκας ~monitor, October 17, 2005

  2. Περισσότερες πληροφορίες περί του θέματος εδώ:

    http://users.otenet.gr/~kostas22/sofagam.htm

    -- Κωνσταντίνος Γεωργίου ~constantin7geo, October 17, 2005

  3. Αγαπητέ Ανδρέα σε καλωσορίζω στο phigita παρόλο που είσαι μέλος από τις 25 του Ιούλη (αφού δεν έδωσες σημεία ζωής ρε μπαγάσα.).

    Χαίρομαι που η δημοσίευση μου αποτέλεσε το έναυσμα της ενεργούς συμμετοχής σου στο phigita. Άντε και περιμένουμε και τις δικές σου δημοσιεύσεις.

    -- Χάρης Μιλητός ~harry, October 17, 2005

  4. Δεν είναι η πρώτη φορά …

    -- Ανδρέας Μουστάκας ~monitor, October 18, 2005

  5. Χάρη, από περιέργεια ρωτώ. Θα ήθελες να παντρευτείς κάποτε;

    -- Ελένη Γεωργίου ~geleni, October 18, 2005

  6. Σκέφτομαι τι είναι προτιμότερο: να ζήσω σαν σκύλος ή να πεθαίνω σαν σκύλος . . .

    -- Χάρης Μιλητός ~harry, October 18, 2005

  7. Νομίζω ότι η σοφή ρήση περί γάμου που αναφέρεται στην καταχώρησή σου Χάρη μου, λέχθηκε πριν να καθιερωθούν οι οίκοι ευγηρίας και οι προσωπικές νοσοκόμες. Έτσι εγώ πιστεύω να παντρευτείς, εάν το μαρτύριο του γάμου που θα ακολουθήσει είναι γλυκό και να μη στηρικτείς στο εάν θα πεθάνεις σαν σκύλος.

    Μην κάνεις τίποτα από ανάγκη, εκτός εάν η ανάγκη αυτή είναι η ανάγκη να δώσεις.

    :).

    -- Γεωργία Γεωργίου ~georgia, October 18, 2005

  8. "Έλα βρε Χάρη να σε παντρέψουμε, να φάμε τζαι να πιούμε, τζαι να χορέψουμε…" :D

    -- Σωτήρης Δημητριάδης ~sotiris, October 18, 2005

  9. Αν και παλιότερα ήμουν και εγώ εναντίον του γάμου, Μέτα από μια "πλύση εγκεφάλου" που είχα το καλοκαίρι (όλες οι αδερφές μου παντρεύτηκαν) αποφάσισα πως έστω το μυστήριο θα το κάνω (όπως όλες οι γυναίκες και εγώ ονειρεύομαι να φορέσω νυφικό).

    (Όμως θα προτιμούσα να φορέσω ένα νυφικό χωρίς να χρειαστεί να βρεθώ εγκλωβισμένη με ένα άντρα σε όλη μου την ζωή.)

    Είναι πολύ ωραίο αίσθημα να ενώσεις την ζωή σου με κάποιο που αγαπάς πολύ και θα ήθελες να αποκτήσεις οικογένεια μαζί του (το αντίθετο δεν το συστήνω!!!) Τώρα αν θα ζεις σαν σκύλος έχει τόσο και τα καλά του όσο και τα κακά του. Αν ανήκεις σε κυπριακή οικογένεια καλοκάγαθων σημαίνει πως θα ζεις μια πολλυυυυυυυ ευτυχισμένη Ζωή. Αν ανήκεις σε οτιδήποτε άλλο από καλοφαγάδες τότε το ίδιο θα είναι να ζεις και να πεθάνεις σαν Σκύλος!!!!

    -- Στέλλα Ταμανά ~gatoua, October 18, 2005

  10. Θελώ να κάνω μια δίορθωση πάνω στο προηγούμενο μου σχόλιο… Παντρεύτικαν σχεδον όλες οι ξαδέρφες μου, όχι οι αδερφές μου!!! (είμαι μοναχοκόρη!)

    -- Στέλλα Ταμανά ~gatoua, October 18, 2005