Ομάδες Αίματος
posted by Αντωνία Λοΐζου, Friday September 01, 2006 08:05 AM

Μετά από 25 χρόνια ζωής θα μάθω επιτέλους ποια είναι η ομάδα αίματος μου. Μέχρι τώρα απλά όταν έκανα αιματολογικές εξετάσεις δεν ζητούσα να μάθω την ομάδα αίματος μου όμως σήμερα θα τους ζητήσω να μου πούνε Υπάρχει μια πιθανότητα να είμαι Ο αρνητικό και έτσι θα ήθελα να το ξέρω... Νομίζω είναι σπάνιο αυτό αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι όντως το Ο αρνητικό και όχι το Ο θετικό! Πάντως είναι καλά αυτοί που έχουν μια από τις δύο αυτές ομάδες αίματος να γίνουν αιμοδότες. Η τράπεζα αίματος έχει ανάγκη και μην ξεχνάτε μπορεί να σώσετε και τη ζωή κάποιου συνανθρώπου σας ;)

Reader's Comments

 1. Εμένα B- :P.

  -- Χάρης Μιλητός, September 01, 2006
 2. Σε έρευνα που έχει γίνει σε κάποιο πανεπιστήμιο στην Αμερική έχει αποδειχτεί πως η ομάδα αίματος έχει άμεση σχέση με την εξέλιξη (evolution) του ανθρώπου. Άνθρωποι με Α, ΑΒ ομάδα αίματος ανήκουν σε πιο εξελιγμένη ομάδα, ενώ αυτοί με Ο ή Β σε πιο πρωτόγονη, έχοντας διαφορετικούς προγόνους. π.χ. Έχουν παρατηρηθεί περισσότερες τρίχες και μεγαλύτερα χαρακτηριστικά προσώπου σε ανθρώπους με ομάδα αίματος Ο. Γι’αυτό και το Α είναι dominant στη διασταύρωση με Ο ή με Β.

  -- Παναγιώτης Διονυσίου, September 01, 2006
 3. Δεν άκουσα για αυτή την έρευνα αλλά ο οδοντίατρος μου μου είπε ότι είμαι πιο εξελιγμένο είδος (και ναι είμαι Α+)! Βασικά δεν έχω φρονιμήτες και ρώτησα τον γιατρό γιατί και μου εξήγησε. Λέει ότι επειδή εξελιχθήκαμε να μην χρειαζόμαστε τους φρονιμήτες, οι πιο εξελιγμένοι από μας απλά δεν βγάζουν!

  Όχι σαν κάτι κοινούς θνητούς... ;-)

  -- Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, September 01, 2006
 4. Είμαι απαισιόδοξος και αρνητικός άνθρωπος αλλά να το λέει και το αίμα μου :P Έλεος πλέον!! Παίδες είμαι Α αρνητικό το οποίο είναι και αυτό σπάνιο. Μπορώ να πάρω αίμα μόνο από Α αρνητικό και Ο αρνητικό ενώ το Ο αρνητικό μόνο από Ο αρνητικό. Το ΑΒ αρνητικό παίρνει μόνο από ΑΒ αρνητικό νομίζω. Γενικά όποιος έχει Rhesus αρνητικό όποια ομάδα αίματος κι αν είναι πρέπει να γίνει αιμοδότης αν μπορεί... Κάποια ζωή μπορεί να σωθεί ακόμα και η δικιά του!

  Δηλαδή είμαι εξελιγμένο είδος αφού είμαι ομάδα αίματος Α; Nice!!! Πάντως έχω 4 φρονιμίτες!! Μήπως είμαι η εξαίρεση του κανόνα; :P

  -- Αντωνία Λοΐζου, September 01, 2006
 5. <Άσχετο> Κάποιες φορές, υπάρχουν άνθρωποι που είναι τόσο στον κόσμο τους, που τους είναι πολύ εύκολο να πιστέψουν ότι είναι ξεχωριστοί,( π.χ. ότι στο πρόσωπό τους [ή στο στόμα τους] αποτυπώνεται η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους). </Άσχετο>

  Εγώ είμαι Α+. Δυστυχώς δε με αφήνουν να γίνω αιμοδότης επειδή ζυγίζω λιγότερο από 50 κιλά :/.

  -- Γεωργία Γεωργίου, September 04, 2006


Add Comment
Copyright © 2000-2014 phigita. All rights reserved.
Powered by the blood, sweat, and tears of the phigita.net community.