phigita.net! Homepage

Έθελα να βάλω κ εγω "Απορία" αλλά επρολάβαν με :-Ρ

Posted by Χρίστος Σκουφής Tue, 17 Feb 2009 19:16:04 EET

Πρίν κανένα δίμηνο αγόρασα ένα domain ".net" και το συγκεκριμένο όνομα domain υπάρχει σε ".com" και ".co.uk" που ανήκουν σε συγκεκριμένη εταιρεία πληροφορικής στην Αγγλία.Σήμερα με πήραν τηλ μέσω αντιπροσώπου τους στην Κύπρο και μου είπαν ότι θα κινηθούν νομικά εναντίων μου.Ο λόγος, όπως μου είπαν, είναι οτι αντέγραψα το website τους. Όχι το περιεχόμενο αλλά το όνομα (!) Όταν ρώτησα τι απαιτούν από εμένα μου είπαν να αλλάξω όνομα… :)

Ανάμεσα στα άλλα που περιέχουν και τα 2 website είναι Desktop PCs και Notebooks προς πώληση.Να πω οτι όταν έψαχνα για να αγοράσω domain, επίτηδες αγόρασα το συγκεκριμένο αφού το ".net" ήταν το μόνο διαθέσιμο.Επίσης επίτηδες είχα βάλει και αγγελία ότι πουλάω τα δικαιώματα του συγκεκριμένου domain.

Προσπάθησα να βρώ κάποιο δηκιγόρο για να με συμβουλέψει αλλά δεν βρήκα κάποιον που να έχει γνώσεις σε αυτά τα θέματα.Οστώσο όσα άτομα ρώτησα αλλά και η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει κάτι για το οποίο να με κατηγορήσουν.

Ξέρει κανείς οτιδήποτε για το θέμα αυτό;

7 comments

    Reader's Comments

  1. Χωρίς να είμαι βέβαιος 100%, νομίζω είναι εντάξει να έχεις το domain α) αν δεν τους συναγωνίζεσαι άμεσα και β) δεν έχουν δικαιώματα στο όνομα (π.χ. αν αγόρασες το microsoft.net ή το playstation.net ή το mercedes.net τότε μάλλον το χάνεις το domain σου). Αν από την άλλη αγόρασες κάτι σαν laptops.net και αυτοί πουλάνε laptop αλλά εσύ γράφεις reviews για laptops τότε δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτε!

    -- Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ~constandinos, February 18, 2009

  2. Εγώ δεν ξέρω τίποτα για το θέμα, αλλά ενδιαφέρομαι να μάθω πώς θα εξελιχθεί! Καλημέρα :).

    -- Γεωργία Γεωργίου ~georgia, February 18, 2009

  3. Φίλε δώσε περισσότερες πληροφορίες. Ποιο είναι το domain σου;

    Έχω ένα δικηγόρο υπόψη που μπορεί να σε βοηθήσει αλλά πρέπει να κάνεις ένα ταξιδάκι Λεμεσό.

    -- Κώστας Αργυρίδης ~rossos, February 18, 2009

  4. Ρίξε και μια ματιά στην πολιτική επίλυσης διαφορών του ICANN.

    -- Νεόφυτος Δημητρίου ~k2pts, February 18, 2009

  5. Εν πολλά δικηγορίστικοι οι όροι… Αύριο πιθανότατα θα επισκεφτώ ένα δικηγόρο που ειδικεύεται σε "e" θέματα :)

    -- Χρίστος Σκουφής ~skoufis, February 18, 2009

  6. Από την στιγμή που το misk.com (από εκεί όπου έχω αγοράσει το domain) είναι authorized domain seller τότε και εγώ είμαι απόλυτα καλυμμένος βάση νομοθεσίας.

    Σε περίπτωση που αγοράσεις κάποιο domain όπου είναι το όνομα για παράδειγμα οργανώσεων ή κάποιου προσώπου τότε ίσως να έχεις πρόβλημα αφού παρόλο που νόμιμα το έχεις αγοράσει εντούτοις υπάρχουν κάποιες προτεραιότητες στο ποιος θα είναι ο κάτοχός του. Πιθανότατα σε αυτήν την περίπτωση αν ασκηθεί claim εναντίων σου από άτομα που έχουν προτεραιότητα απέναντι σε εσένα τότε χάνεις το domain σου. (Στην περίπτωσή μου δεν ισχύει αυτό.)

    Αυτό που έγινε ίσως να ήταν για σκοπούς εκφοβισμού όπως μου εξήγησε ο δικηγόρος Ίσως η συγκεκριμένη εταιρεία να έχει σκοπούς επέκτασης στην Κύπρο, να φοβούνται πιθανό ανταγωνισμό και γι' αυτό να να έκαναν αυτό που έκαναν.

    Ίσως να έχει και δίκαιο αφού σήμερα δέχτηκα τηλεφώνημα από αυτούς και με ρωτούσαν κατά πόσο ενδιαφέρομαι να πωλήσω το domain… :)

    -- Χρίστος Σκουφής ~skoufis, February 20, 2009

  7. είσαι εντάξει και μην φοβάσαι τίποτε από τι στιγμή που στο περιεχόμενο της σελίδας σου δεν χρησιμοποιάς ίδιο λογότυπο και γενικά τα ίδια χαρακτηριστικά της εν λόγω εταιρείας.

    -- Σπύρος Μιλτιάδους ~spyros, March 18, 2009

Nearby

« newer | up | older »


Copyright © 2000-2010 phigita. All rights reserved.
Powered by the blood, sweat, and tears of the phigita.net community.