Ιστορία δύο μηνών

Posted by Σωτήρης Δημητριάδης Thu, 02 Mar 2006 13:50:03 EET

Είχε φτάσει η στιγμή για το ζύγισμα της βαλίτσας και με ρωτά η υπεύθυνη να της δείξω το διαβατήριο. Ακολουθεί ο εξής διάλογος:

  -Δεν είσαι εσύ στη φωτογραφία του διαβατηρίου.
  -Εγώ είμαι, απλώς η φωτογραφία είναι 4 χρονών, είχα ένα μικρό μούσι και 
  φορούσα γυαλιά.
  -Δεν είσαι εσύ.
  -Εγώ είμαι.
  -Δείξε μου τη ταυτότητα σου.
  Της δείχνω τη ταυτότητα, αλλά στη φωτογραφία της ταυτότητας ήμουν 12 χρονών.
  -Δεν μπορώ να καταλάβω από τη ταυτότητα σου.
  -Ξέρω το. Έμεινε να με κοιτάζει για κανένα 3-λεπτο.
  -Τώρα που βλέπω καλύτερα τη φωτογραφία, από τα αυτιά φαίνεται ότι είσαι εσύ,  αλλά σίγουρα θα σου κάνουν πρόβλημα στην Αγγλία.

Αγχωμένος εγώ αναχωρώ για την Αγγλία. Εκεί, δεν μου έκαναν κανένα πρόβλημα. Ταξίδευα και με μια φίλη μου και διερωτάτουν γιατί να μην καταλαβαίνει η κοπέλα που έλεγξε το διαβατήριο ότι ήμουν εγώ στη φωτογραφία. Τελοσπάντων, ιστορία που τη θυμάμαι τώρα και γελώ:)

5 comments

    Reader's Comments

  1. Η υπεύθυνη πρέπει να μην φορούσε τα δικά της γυαλιά!!!! :-)

    -- Ανδρέας Ευθυμίου ~antrikos, March 02, 2006

  2. Πάλι καλά που σε αναγνώρισε από τα αυτιά!!!! Σκεφτούν να μην έβρισκε κάτι γνώριμο με τις φωτογραφίες και να μην σε άφηνε να περάσεις!!! Ακόμη χειρότερα να καλούσε την αστυνομία για να σε ανακρίνει αν όντως είσαι εσύ.. :p :p

    -- Στέλλα Ταμανά ~gatoua, March 02, 2006

  3. Μα ήρτες πάλε ποδά;

    -- Ανδρέας Φλωρίδης ~flo, March 04, 2006

  4. Ξαναδιάβασε τον τίτλο:)

    -- Σωτήρης Δημητριάδης ~sotiris, March 05, 2006

  5. Εγώ το παθαίνω συχνά αυτό. Το διαβατήριο μου έχει μια φωτογραφία με κοντό μαλλί σπόντες. Η πιο ωραία φάση που θυμάμαι είναι όταν πήγαινα Θεσσαλονίκη το 2002. Κατεβαίνω στο αεροδρόμιο και μου λέει ο Αστυνομικός στον έλεγχο διαβατηρίων: - Εσύ είσαι αυτός? -Αφού είναι δικό μου εγώ είμαι -Μα αυτός έχει κοντά μαλλιά εσύ έχεις πιο μακριά. -Είναι από τότε που ήμουνα φαντάρος. -Μα αυτός είναι πιο ξανθός. (Λέει η αστυνομικός δίπλα) -Οι νέοι τώρα τα βάφουνε κτλ κτλ (Εγώ) - Βασικά δεν τα έχω βάψει, αλλά έχω μια βδομάδα να κάνω μπάνιο και για αυτό φαίνονται πιο μαύρα… (Λέει η αστυνομικός δίπλα) - Φύγε φύγε , που τον βρήκες αυτόν λέει του δίπλα.

    </pre>

    -- Κώστας Αργυρίδης ~rossos, March 31, 2006