Posted by Σωτήρης Δημητριάδης Mon, 19 Jan 2009 09:57:18 EET
Στο laptop που αγόρασα πρόσφατα υπάρχουν εγκατεστημένα τα windows vista business edition. Συνολικές εντυπώσεις σχετικά με τα windows vista ίσως γράψω σε επόμενη καταχώρηση όταν θα έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Εκείνο που μου έκανε εντύπωση είναι η επιλογή shut down. Για να κάνεις shut down πρέπει να επιλέξεις δύο εικονίδια και εφτά επιλογές μενού.
Προτιμούσα όπως το είχαν στα windows xp
Τόσες πολλές επιλογές για ένα συνηθισμένο χρήστη κατά τη γνώμη μου είναι αχρείαστες και κουραστικές. Η επιλογή lock κάνει την ίδια δουλειά με το εικονίδιο του lock άρα ίσως να μην χρειάζεται στις εφτά επιλογές. Επίσης το sleep και το hibernate κάνουν σχεδόν το ίδιο πράγμα. Δεν ήξερα τη διαφορά και με λίγο ψάξιμο έμαθα ότι "Sleep moves the machine in a temporary low-power state. If the computer remains inactive for a given period of time, Sleep automatically turns to Hibernate." To switch user επίσης δεν χρειάζεται αφού με την επιλογή log off μπορεί να κάνει log on κάποιος άλλος χρήστης.
Όπως και να έχει,δεν αλλάζω το shell command
που χρησιμοποιώ για το κλείσιμο του ubuntu.
6 comments
Έχει καιρό που σκέφτομαι να αγοράσω laptop αλλά με τσαντίζει η ιδέα ότι πρέπει να αγοράσω υποχρεωτικά λειτουργικό από την microsoft έστω και αν δεν θα το χρησιμοποιήσω ποτέ!
Το eshop έχει μια σειρά από δικά του laptop χωρίς λειτουργικό αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν ενθουσιάστηκα!
Για κάποιο λόγο εγώ είμαι λλίο πιο κλασικός στο θέμα του shutdown
sudo shutdown -h now
Είναι όλα θέμα συνήθειας. Και εμένα τον πρώτο καιρό μου έκαμε εντύπωση που το shutdown ήταν διαφορετικό σε σχέση με τα XP αλλά μετά συνήθισα. Όπως και να το δεις τα Vista είναι ανώτερα από τα XP. Αρέσαν μου πάρα πολλά.
Προτιμώ τα ΧΡ. Για οτιδήποτε κάτω από 3-4GB RAM τα VISTA σέρνονται
Αν θέλεις φίλε Σωτήρη να σου στείλω ένα script-άκι για να γράφεις
shutdown -u και να γίνετε off αμέσως.
Όπως είναι τώρα το shutdown button, ο υπολογιστής μπαίνει σε sleep mode. Ευτυχώς υπάρχει λύση .
Θα συμφωνήσω με τον Αντρέα! ( μα είδες ίνταλως τα φέρνει η ζωή;) :D